Луценко: Наскільки я розумію, Янукович дав згоду на звільнення Тимошенко

Вівторок, 8 жовтня 2013, 09:17

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що в президента Віктора Януковича є всі можливості помилувати Юлію Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Наскільки я розумію, Віктор Янукович дав згоду на звільнення свого головного опонента. І зараз іде боротьба за спосіб прийняття рішення", - впевнений Луценко.

"Захист Юлії Тимошенко й місія Квасьневського й Кокса пропонує зробити це по прецеденту Луценко. Це найпростіший і швидкий шлях. Достатньо лише ручки, аркуша паперу й політичної волі Віктора Януковича", - пояснив він.

"Президентська сторона, проте, наполягає на частковому вирішенні питання шляхом надання Юлії Володимирівні так званих "тюремних канікул" для лікування за кордоном", - сказав Луценко й додав, що для цього необхідно ввести відповідну норму в Кримінально-виконавчий кодекс. 

Відповідаючи на репліку про те, що  головною перешкодою для помилування є те, що екс-прем'єр відбула тільки два роки із семирічного строку ув'язнення, Луценко сказав: 

"Ця норма встановлена указом президента, яку він же, було б бажання, може змінити. По-друге, згаданий порядок передбачає виключення із цього правила у випадках, що вимагають особливо гуманного ставлення". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування