Путін чекає консультацій і обіцяє політично не тиснути на Україну через ЄС

Вівторок, 8 жовтня 2013, 10:43

Можливе підписання Україною договору про вільну торгівлю з ЄС не вплине на відносини з Росією в політичній сфері.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту АТЕС у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Це може створити певні проблеми в торговельному обороті й кооперації. Усе це разом якийсь збиток в економічній сфері може нанести, але в нас не буде ніяких проблем у політичній сфері, я впевнений", - сказав Путін.

За словами президента РФ, якщо Україна підпише угоду, Росії доведеться вживати захисних заходів у сфері торгівлі, оскільки у країн різні рівні митного захисту. Проте заходи вживатимуться виключно в рамках правил СОТ. До того ж, за словами Путіна, одне з положень угоди про зону вільної торгівлі у рамках СНД надає право застосовувати захисні заходи.

При цьому він підкреслив, що Росія й Україна проведуть консультації на урядовому рівні, щоб оцінити наслідки підписання Україною договору про вільну торгівлю з ЄС.

"Сподіваємося, наші українські друзі з нами теж проконсультуються перед тем, як зроблять ті або інші дії", - сказав він.

"Власне кажучи, це не іронія ніяка. Ми запропонували провести на урядовому рівні такі консультації, щоб подивитися всі плюси й усі мінуси розвитку взаємин з нашими партнерами в поза СНД", - сказав Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування