У Росії олімпійський факел згас уже 4 рази, його продають як трофей

Вівторок, 8 жовтня 2013, 12:51

У Москві триває естафета олімпійського вогню Сочі-2014, який був запалений в Олімпії 29 вересня.

З дня старту урочистого заходу факел згас вже чотири рази.

Перший випадок стався ще у неділю на території Кремля - тоді полум'я спалахнуло знову завдяки запальничці в руках співробітника Федеральної служби охорони.

Вдруге факел потух на Раушскій набережній, причому москвичка Анастасія Наумова, яка зняла цей момент, забезпечила запис таким коментарем: "Не встигли далеко від Кремля втекти...".

Втретє неприємність трапилася на Мосфільмівській вулиці, причому факелоносец цього спочатку не помітив - продовжував бігти, радісно вітаючи глядачів на узбіччі дороги.

Емоціям очевидців не було меж: "Олімпійський вогонь згас втретє! Це крах!" - цитує росіян, які зняли згаслий вогонь, ZN.UA.

Приблизно там же, поблизу Мосфільму, факел потух вчетверте, судячи з фотографій, які опублікував на своїй сторінці в Facebook Юрій Феклістов, фотокореспондент журналу "7 днів".

"Я зняв вже після світлофора навпроти Мосфільму. Значить, мій раз - вже четвертий!" - пише він.

Розчарування блогерів можна зрозуміти: справа в тому, що при розробці факела Сочі-2014 особливу увагу було приділено саме надійності конструкції і системі горіння вогню.

Зокрема, на презентації факела в Москві в січні 2013 року глава оргкомітету Сочі-2014 Дмитро Чернишенко запевнив, що він "горітиме і в сильний мороз, і при вітряну погоду, і навіть під водою".

Телеканал "Дождь" повідомляє, що кілька учасників естафети олімпійського вогню Сочі-2014 продають олімпійські факели у інтернеті.

Учасник естафети опублікував оголошення про продаж факела на сайті molotok.ru.

Продавець, який проніс олімпійський вогонь в Якутську, стверджує, що може підтвердити справжність товару експертним висновком. Початкова ціна факела становить 25 тисяч рублів.

Раніше повідомлялося, що на американському онлайн-аукціоні Ebay факел Ігор-2014 був проданий за 3283,33 долара (близько 106 тисяч рублів).

Учасники естафети мають право викупити факел до початку свого етапу за собівартістю, що складає 12 800 рублів.

Історія знає чимало випадків загасання олімпійського вогню, а під час Ігор -76 у Монреалі він і зовсім згас в чаші головного стадіону Олімпіади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування