Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Справа про "поправки Кличка": Бриченко не бачить потреби в експертизі підпису

П'ятниця, 1 листопада 2013, 12:24

Депутат від "Батьківщини" Ігор Бриченко дав свідчення в МВС про фальсифікацію поправок до Податкового кодексу, а від ГПУ вимагає кримінальної справи проти Рибака.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

Бриченка не заперечує, що дійсно є автором 31 поправки до законопроекту, але зазначає: "тих двох поправок, які нібито стосуються Віталія Кличка, я не вносив і на засіданні комітету вони не розглядалися".

За словами депутата, помітивши факт підлогу, він негайно подав письмову заяву на ім’я Володимира Рибака.

Голова парламенту "на неї зовсім не відреагував". Більше того, спікер не просто проігнорував звернення, а, "навпаки, негайно поставив сфальсифікований проект закону на голосування за основу і в цілому, підписав його і ще не висохли чорнила як направив Януковичу", зазначає Бриченко.

Він каже, що пояснив слідчому, що відбулася підміна документів за його підписом.

"Тому хай вони шукають людей, які фальсифікують документи опозиційних депутатів та комітетів", - наголосив Бриченко.

Він вважає недоцільною експертизу його підпису, оскільки на останній сторінці документу з переліку поправок підпис дійсно його, а от "аркуші, які всередині, замінені, і в них додано дві сфальшовані поправки, які не вносилися, не розглядалися на комітеті, що зафіксовано стенограмою засідання".

Підпис, який стоїть під скандальними поправками (вгорі) та підпис, який Бриченко поставив під декларацією до ЦВК

Ігор Бриченко також повідомив, що направив звернення до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою порушити кримінальну справу проти Голови Верховної Ради Володимира Рибака.

На його думку, "дії Рибака мають ознаки кримінально-карного діяння, оскільки мало місце невиконання службовою особою законних вимог народного депутата", а саме – спікер не взяв до уваги наявність офіційного листа про відкликання сфальшованих поправок.

У четвер міліція опитала депутата від фракції "УДАР" Оксану Продан у рамках розслідування кримінального провадження щодо можливої фальсифікації внесення поправки до Податкового кодексу.

Детальніше про історію з "поправками Кличка" можна прочитати тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування