Радник Путіна: Після підписання угоди України з ЄС ми залишимось у розбитого корита

П'ятниця, 1 листопада 2013, 14:19

Ряд статей проекту угоди про асоціацію України та ЄС порушують положення договору про дружбу з Росією.

Про це заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв на міжнародній конференції "Економічні та правові наслідки підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС для промисловості України" 1 листопада у Харкові, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

"Більше десятка статей проекту угоди про асоціацію України з ЄС порушують договір про дружбу РФ і України", - заявив Глазьєв.

"Я можу їх перерахувати до уваги МЗС. Думаю, вони будуть читати матеріали круглого столу. Це статті 56, 64, 69, 80, 84, 114, 133, 153, 256, 417, 428, 474, 475, 478 даної угоди, які встановлюють обов'язок України погоджувати свої існуючі і майбутні закони і нормативне регулювання з законодавством Євросоюзу", - сказав він.

Глазьєв також процитував статтю 13 великого договору про дружбу Росії та України, "оскільки в українському МЗС, мабуть, забули текст цього договору".

"Стаття 13. Високі договірні сторони утримуються від дій, що можуть завдати шкоди один одному", - процитував він.

На думку Глазьєва, те, що послідує після підписання угоди про асоціацію, завдасть дуже серйозного шкоди російсько-українським відносинам.

"Те, що послідує після підписання угоди, завдасть нам дуже серйозних необоротних і довгострокових економічних збитків. У цьому немає ніяких сумнівів", - додав він.

Також Глазьєв зазначив, що угода про асоціацію передбачає односторонню залежність України від законодавства ЄС, норми якого після підписання угоди стануть обов'язковими для України у сфері торговельної політики, митного регулювання, санітарного, ветеринарного, фітосанітарного контролю, а також у сфері субсидій держзакупівель та інших.

На думку Глазьєва, "все це свідчить про те, що, підписуючи угоду про асоціацію з ЄС, керівництво України порушить ст.13 договору про дружбу з Росією".

"Договір носить фундаментальний характер, тому що в разі його порушення або припинення дії, ми практично залишаємося у розбитого корита, і будемо змушені всі питання починати спочатку, включаючи питання про кордони", - підкреслив  Глазьєв. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...