Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Батьківщина: експертиза, що довела підпис Бриченка під "поправками Кличка" - фальшивка

Субота, 2 листопада 2013, 12:05

Судово-почеркознавча експертиза підпису народного депутата Ігоря Бриченка здійснена з грубим порушенням нормативних документів і "лише поповнила архів сфальсифікованих матеріалів".

Про це йдеться у заяві "Батьківщини", яку розповсюдила прес-служба партії.

"Так звана судово-почеркознавча експертиза підпису народного депутата Ігоря Бриченка здійснена з грубим порушенням нормативних документів, зокрема, Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених Міністерством юстиції", - зазначено у документі .

Відтак, на думку "Батьківщини", експертиза не стала кроком до встановлення істини, а лише поповнила архів сфальсифікованих матеріалів, пов’язаних з поправками до Податкового кодексу.

"Відповідно зазначених рекомендацій, "перед приєднанням зразків підпису до матеріалів справи орган, який призначив експертизу, повинен пред'явити їх особі, яка підлягає ідентифікації, а потім позначити кожний зразок, тобто указати, що це вільний зразок підпису певної особи". Слідчий повинен був взяти у Ігоря Бриченка експериментальні  зразки підпису", - зазначили в партії.

Однак Бриченку, який  1 листопада за власної ініціативи відвідав Головне слідче управління МВС, не було надано для ознайомлення постанову слідчого про призначення експертизи, наявні зразки підпису та почерку не пред’являлися, а експериментальні зразки не відбиралися.

"Бриченко не надавав ані згоди на проведення експертизи, ані експериментального взірця свого підпису", - заявили в "Батьківщині".

Більше того, Бриченко повідомив слідчому, що таку експертизу вважає "безглуздою та недоцільною".

"Адже він не заперечує достовірності свого підпису на останній сторінці документу з поправками, але наголошує на тому, що "аркуші, які всередині, замінені, і в них додано дві сфальшовані поправки, які не вносилися, не розглядалися на комітеті, що чітко зафіксовано стенограмою засідання", - йдеться у заяві. 

Як відомо, напередодні судово-почеркознавча експертиза встановила, що підпис під листом із "поправками Кличка" зроблений народним депутатом Ігорем Бриченком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування