Гримчак таки піде на довибори по округу "свободівця"

Неділя, 3 листопада 2013, 20:40

Партія "Українська платформа "Собор" підтримала кандидатуру Юрія Гримчака та висунула його кандидатом в народні депутати на довиборах по 223 округу у Києві.

Про це сам Гримчак повідомив на своїй сторінці у Facebook

"Після довгих роздумів та розмов з багатьма людьми я вирішив звернутися до партії "Українська платформа "Собор" з проханням підтримати мою кандидатуру на виборах по 223 округу. Вчора (2 листопада) відбувся з'їзд партії, який підтримав мою кандидатуру та висунув мене кандидатом в народні депутати", - зазначив екс-нардеп.

Як відомо, подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати триває з 16 жовтня до 14 листопада включно. Завершиться реєстрація кандидатів 19 листопада. Висування кандидатів від політичних партій та самовисуванців у депутати розпочинається з 16 жовтня  і триває до 4 листопада включно.

На 223-му окрузі ЦВК вже зареєструвала 12 кандидатів, у т.ч. єдиного кандидата від опозиції, "свободівця" Юрія Левченка, кандидата-самовисуванця адвоката Тетяну Монтян і Наталію Окунську - самовисуванку, екс-дружину захисника екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

У жовтні Гримчак заявив, що майже остаточно прийняв рішення піти на вибори по 223 округу, на який від опозиції висунули "свободівця" Юрія Левченка.

Перший заступник глави фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що керівництво "Батьківщини" проведе бесіду з Юрієм Луценком у зв’язку із заявою Гримчака про бажання балотуватися на проблемних округах.

"Ми поговоримо з Луценком, тому що він  (Гримчак) був у списку за квотою "Народної самооборони", - сказав Турчинов.

Сам Луценко на плани Гримчака відреагував негативно: "Я надіслав йому повідомлення. Я справді вважаю, що балотування по округу, де раніше було узгоджено кандидатуру від "Свободи", є неправильним", - додав він.

На парламентських виборах 2012 року Гримчак подав заяву про виключення його зі списків Батьківщини, зареєстрованих у ЦВК.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування