Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали не збираються відпускати Тимошенко, поки не відсудять грошей

Понеділок, 4 листопада 2013, 11:50

У Партії регіонів відмовляються випускати колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко за кордон, поки у неї не відсудять грошей.

Про це розповів депутат-регіонал Володимир Олійник, якого цитує прес-служба ПР.

Таку позицію регіонали пояснюють "нововиявленими обставинами":

"Якщо ми її зараз випустимо під будь-яким приводом, це буде означати, що цих грошей бюджет ніколи не побачить. Сьогодні, як ви знаєте, у США та Швейцарії було ініційовано дві судові справи з повернення коштів Юлії Тимошенко", - каже Олійник.

За словами регіонала, "загальна сума знайдених грошей сягає щонайменше півмільярда доларів США".

"Частина з них - це спільні гроші з Павлом Лазаренком, які заарештовані і перебувають на рахунках у США. Частина – у швейцарському банку на рахунку Юлії Тимошенко. Крім того, Україна розраховує відсудити кошти від продажу каліфорнійської вілли Павла Лазаренка, придбаної за корупційні надходження", - зазначив нардеп.

Олійник стверджує, що Тимошенко має борги і в Росії:

"За справою ЄЕСУ існує борг із держгарантіями у понад 400 мільйонів доларів", вказав він.

"І з нашого боку було б дуже дивно відпустити Юлію Тимошенко до її незаконно набутих і схованих за кордоном статків", - вважає Олійник.

"Зараз країна не в такому фінансовому стані, що може собі дозволити припинити боротьбу за корупційно набуті гроші Тимошенко і Лазаренка. Люди нас не зрозуміють, якщо ми її відпустимо до її коштів", - сказав він.

У понеділок стало відомо, що Міністерство доходів і зборів розпочало судовий процес у США та Швейцарії у справі про розкрадання $200 мільйонів, серед фігурантів якої є екс-прем'єри Юлія Тимошенко та Павло Лазаренко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: