Власенко: "Швейцарська справа" проти Тимошенко безперспективна

Понеділок, 4 листопада 2013, 15:17

"Нова-стара справа" проти Юлії Тимошенко щодо повернення грошей Павла Лазаренка і спроби зробити її головним фігурантом  не мають судової перспективи.

Про це заявив в понеділок захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Він продемонстрував рішення американського суду 2004 року з усіма звинуваченнями проти Павла Лазаренка, в якому його зв'язок з компаніями "Сомалі Інтерпрайзес", ЄЕСУ та також зв'язок Лазаренка через ці компанії з Тимошенко не доведений.

"Судом встановлено, що ця інформація є голослівною, уряду відмовлено у зверненні до присяжних з цього приводу і у використанні цієї інформації для звинувачень", - сказав Власенко.

"Суд навіть не допустив ці матеріали до розгляду присяжних", - додав він.

Власенко також спростував закиди про те, що Тимошенко нібито зберігала гроші на рахунку у швейцарському банку, який контролював Лазаренко.

"Тоді треба звинувачувати США, де в тюрмі на той момент сидів Павло Іванович, що вони дозволяли йому відмивати кошти у Швейцарії, що само по собі є абсурдом", - сказав він.

На переконання Власенка, нові звинувачення на адресу Тимошенко є спробою маніпулювання інформацією для зриву підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування