У "Нафтогазі" поскаржилися, що буквально все віддають "Газпрому"

Середа, 6 листопада 2013, 10:20

Борг НАК "Нафтогазу" російському "Газпрому" скоротився до 792 мільйонів доларів.

Про це повідомив заступник глави правління "Нафтогазу" Вадим Чупрун, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Буквально все віддаємо "Газпрому", - сказав він в кулуарах регіонального засідання Всесвітнього економічного форуму в Києві в середу.

Відповідаючи на питання про терміни повного погашення цього боргу, Чупрун додав: "Ризик один - якщо нам заплатять всі наші борги, нехай навіть частинами, але такими, якими можна було б платити "Газпрому", щоб погасити цю заборгованість з серпня".

У той же час він повідомив, що з платежем за постачання газу в жовтні проблем виникнути не повинно.

"Нині заборгованість становить 792 мільйони доларів", - сказав Чупрун.

"Думаю, що все буде добре. Ми виходили і не з таких ситуацій", - наголосив він.

Чупрун також підтвердив плани "Нафтогазу" цього року закупити в Росії 18 мільярдів кубометрів газу.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, скільки планує НАК "Нафтогаз" закупити газу у Росії в листопаді, Чупрун сказав: "Будемо дивитися на обставини, як вирішиться питання за цим боргом, будемо дивитися на ціни і щоб не зірвати зимівлі. Будемо робити все необхідне, але не на шкоду безпеці країни взимку".

У той же час міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький наголосив, що темпи розрахунку за газ РФ надалі будуть тільки нарощуватися.

"Я вже неодноразово говорив, що всі питання ми вирішимо, і як воно почалося, так і буде - тільки нарощуватися. Розрахунки підуть великими темпами, і ми розрахуємося", - сказав міністр журналістам у кулуарах форуму.

Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов 5 листопада заявив, що Україна направляє на адресу "Газпрому" платежі в рахунок погашення боргу за постачання газу в серпні, але це лише мала частина боргу в 882 мільйони доларів.

"Невеликі платежі надходять, але це поки сльози. До повної оплати боргу такими темпами далеко", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування