Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ясір Арафат загинув від отруєння полонієм – експертиза

Середа, 6 листопада 2013, 18:40

Висновок експертів про загибель у 2004 році Ясіра Арафата підтверджує підозри, що він був отруєний полонієм.

Про це в середу повідомляє агентство Рейтер з посиланням на вдову колишнього палестинського лідера, що отримала результати експертизи.

"Нам відкрили даний злочин. Це політичне вбивство", - повідомила Суха Арафат, яка зараз проживає в Парижі.

За даними агентства, жінка отримала результати експертизи інституту радіофізики у швейцарській Лозанні, де протягом року досліджувалися останки засновника і першого голови Палестинської національної адміністрації.

Напередодні повідомлялося, що висновок експертів отримала палестинська влада.

Крім звіту швейцарських учених в Рамаллах надійшли результати аналогічних робіт, проведених в російському Федеральному медико-біологічному агентстві.

Як уточнив катарський супутниковий телеканал "Аль -Джазіра" з посиланням на доповідь експертів, вміст радіоактивного полонію в залишках Арафата перевищує норму у 18 разів, ймовірність його загибелі від опромінення становить 83%.

За їхніми даними, підвищений вміст полонію було виявлено в кістках тазу, ребрах і в ґрунті, де похований колишній палестинський лідер.

Арафат, засновник і перший голова Палестинської національної адміністрації, який отримав Нобелівську премію миру за участь в переговорах з Ізраїлем, помер 11 листопада 2004 року в військовому госпіталі під Парижем.

Офіційне розслідування причин його смерті почалося після того, як катарський телеканал "Аль-Джазіра" замовив експертизу в Швейцарії і оголосив за її підсумками про виявлення полонію-210 в особистих речах Арафата і пробах біологічних рідин.

РИА Новости 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування