Власенко про позов від Росії: "Регіони" гонять "пургу"

Четвер, 7 листопада 2013, 13:33

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко називає чутками поширену регіоналом Олександром Єфремовим інформацію про позов Росії щодо газових контрактів Юлії Тимошенко.

Про це він написав у своєму Facebook, коментуючи заяву Єфремова.

"Регіони гонять чергову "пургу". Абсолютно зрозуміло, що у всьому винні "папєрєднікі", а самі регіонали "білі та пухнасті"", - написав він. 

"По-друге: Юлія Тимошенко не підписувала газових контрактів, контракти підписав Голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина (проти якого, до речі, кримінальну справу закрили)", - написав Власенко.

"У директивах Тимошенко не було і натяку ані на принцип "бери або плати", ані на штрафні санкції. Це все включив в контракт "Нафтогаз", який займався підготовкою контракту. До речі, цей контракт було погоджено правлінням Нафтогазу 28 січня 2009 року та Кабінетом Міністрів України 20 січня 2009 року", - написав він.

"По-третє, цей контракт був типовим для всіх споживачів "Газпрому". При цьому деякі країни (наприклад Чехія) через суд не лише визнали недійсним ці пункти контракту (про "бери або плати" та про штрафні санкції), а й повернули від "Газпрому" надмірно сплачені гроші", - додав Власенко.

"Ряд країн (наприклад Польща) врегулював ці питання шляхом переговорів. Наші ж "дідусі із Уряду-переговорні імпотенти" лише розказують про "папєрєдніков" і ТРИ роки нічого не роблять. По четверте: зрозуміло, що коли взагалі нічого сказати, то треба поширювати чутки та відверто це визнавати", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News