На допит викликають ще 5 депутатів у справі про "кіотські протоколи"

Четвер, 7 листопада 2013, 15:19

Колишніх членів уряду Юлії Тимошенко викликають на допити справі, яка стосується Кіотського протоколу і автомобілів "швидкої допомоги".

Про це Facebook  написала депутат від УДАРу Ірина Геращенко

"Поки ми чекаємо інформаціі про результати переговорів Кокса- Квасневського з президентом і спікером, колеги, що працювали в уряді Тимошенко, отримують виклики на допит в прокуратуру", - написала вона.

"В рамках розслідування по так званій "кіотскій справі" на допит викликано Розенка, Продан, Немирю, Сенченка, Денисову", - написала Геращенко.

 
Фото Ірини Геращенко
Фото Ірини Геращенко

Раніше повідомлялося, що по тій самій справі на допит викликали Олександру Кужель

Як відомо, 27 січня 2011 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Тимошенко, яку звинуватили у перевищенні влади і службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України "нібито спеціалізованих медичних автомобілів Opel Combo".

17 грудня 2009 року центр специфікації МОЗ зробив офіційний висновок, що дані автомобілі не відповідають положенням національного стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах.

Раніше Тимошенко проходила у справі про автомобілі "швидкої" як свідок.

Окрім того стосовно Тимошенко було відкрито кримінальну справу стосовно коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу.

Згодом епізоди щодо автомобілів Opel Combo і коштів від Кіотського протоколу були об'єднані в одне провадження.

У середині жовтня 2013 року ГПУ задовольнила низку клопотань захисту Тимошенко у цьому кримінальному провадженні, зокрема, про допит свідків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News