Опозиція обіцяє підготувати за ніч новий закон для Тимошенко

Четвер, 7 листопада 2013, 17:50

Лідери опозиційних фракцій обіцяють за ніч підготувати новий закон, який може вирішити питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це вони заявили на спільному брифінгу після завершення консультацій зі спікером парламенту Володимиром Рибаком та місією Європарламенту Коксом-Квасьнєвським.

За словами Яценюка, опозиція запропонувала проголосувати в першому читанні всі євроінтеграційні закони, створити робочу групу щодо доопрацювання закону щодо Тимошенко і в п’ятницю ухвалити його в цілому. Однак "регіонали" відмовилися.

Після цього опозиція, за словами лідера фракції "Батьківщина" запропонувала, щоб робоча група попрацювала до наступного тижня, аби парламент ухвалив цей закон в цілому на позачерговій сесії у вівторок або четвер, але знову отримала відмову.

"Вони казали, що їм потрібен час для написання нового закону. За півтора роки вони цього часу не знайшли. Коли ми поставили їм чітке запитання, чи мають вони наміри вирішувати питання Тимошенко, вони сказали, що не знають", - зазначив Яценюк.

Уже після брифінгу він, звертаючись до колеги з опозиції Олега Тягнибока, сказав: "Я за ніч щось напишу".

Водночас сам лідер "Свободи" на брифінгу сказав, що опозиція внесе новий закон, який би допоміг звільнити Тимошенко, хоча й не вважає це за доцільне.

"Ми не бажаємо втягуватися знову в їхню гру, якщо під цим законопроектом не буде їхніх підписів. Буде підпис Єфремова – тоді цей закон можна буде подавати в залу. Але навіть знаючи це, ми підготуємо новий закон і завтра з ним прийдемо", - сказав Тягнибок.

"І ми навіть були готові закривши очі, голосувати за їхній закон про прокуратуру і про вибори, що для нас є ультрасуперневигідно. Але ми готові на це піти, щоби зрушити з місця цю проблему. Бо вже вся Європа сміється з нас", - додав він.

Яценюк у свою чергу вкотре звинуватив владу та президента Віктора Януковича зокрема у зриві євроінтеграції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...