Азаров готує промисловців, що Росія ще більше ускладнить їм життя

П'ятниця, 8 листопада 2013, 13:26

Прем'єр Микола Азаров припускає, що наступного року проблеми з Росією можуть ще погіршитись.

Про це заявив на нараді з представниками реального сектору економіки, повідомляє ТСН.

Азаров вислови стурбованість тим, як розвиваються торгівельно-економічні стосунки з Росією.

"Звичайно, головна проблема для нас зараз – це наші стосунки торгово-економічні з Російською Федерацією. Не секрет, що товарообіг впав зараз приблизно на 25%. Проблеми є, вони можуть в 2014 році ускладнитися", - сказав Азаров.

Прем'єр запропонував промисловцям спільно шукати виходу із цієї ситуації, нагадавши, що уряд зі свого боку робить усе можливе.

Депутат-регіонал, власник промислової групи "Nord" Валентин Ландік заявив, що Росія веде дуже серйозну роботу із захисту своїх ринків, через що українські промисловці мають значні проблеми.

За його словами, Росія увійшла до СОТ значно захищенішою, ніж Україна, і надалі оперативно "реагує" для захисту своїх виробників.

"вони захищають свій внутрішній ринок настільки серйозно, і я зрозумів, що у них сидять люди: якась група відстежує складне побутове виробництво, інша група відстежує важке машинобудування… Таким чином виходить ситуація, що куди не кинься, скрізь – плати, плати, плати", - пояснив Ландік.

За його словами, якщо не вдасться знайти рішення, то "тисячі три людей доведеться скоротити".

Депутат і власник корпорації "Roshen" Петро Порошенко висловив думку, що слід терміново створити групу економістів та юристів, які б на рівні СОТ оперативно відстоювали права українських виробників.

У свою чергу регіонал Сергій Тігіпко заявив, що ситуація з Росією є дуже складною і небезпечною

"35% експорту до Митного союзу - це надзвичайно багато. Це сотні тисяч робочих місць для наших людей. Якщо влада не зможе це врегулювати, то ми повинні знати… Усе це призведе до того, що завтра будуть серйозні скорочення", - застеріг Тігіпко.

Як відомо, за останній рік товарообіг між Україною і Росією скоротився майже на 25%. 

У зв'язку із ймовірним підписанням Угоди про асоціацію України та ЄС Росія погрожує і надалі "захищати" свій ринок від українських виробників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News