Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Греції затримали судно з України з нелегальною зброєю - ЗМІ

Субота, 9 листопада 2013, 13:25

Грецькі прикордонники перехопили корабель під прапором Сьєрра-Леоне, що слідував з України, з великою кількістю автоматів і боєприпасів без необхідних документів.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на BBC.

Команда судна "Ноур М" (Nour M) не змогла надати будь-яких документів на вантаж, включаючи дозвіл ООН на провезення озброєння в зонах конфліктів.

Судно відплило з України, і судячи з попередніх результатів обшуку, могло направлятися до Лівії, Сирії або до Туреччини. Всі члени екіпажу і сам корабель заарештовані.

На борту судна, зупиненому біля острова Сімі в Егейському морі, було виявлено близько 20 тисяч автоматів Калашникова, інша зброя та боєприпаси. При цьому екіпаж не зміг надати документів на вантаж.

На борту корабля також виявлено вибухові речовини. Як з'ясувалося у ході перевірки, раніше судно вже використовувалося для перевезення наркотиків.

"Ноур М" було відбуксовано до порту острова Родос, де капітана і сімох членів команди помістили під арешт.

Куди направлялася судно, поки не встановлено. Воно могло йти в турецький порт Іскендерун, сирійський Тартус або Тріполі в Лівії.

За словами представника Берегової охорони Греції, дані зі супутника показали, що судно вийшло з одного з українських портів, назва якого не наводиться.

"Вантажні документи судна показують, що воно прямувало до Лівії, проте його маршрут показує, що пунктом призначення могла б бути і інша країна", - повідомив представник берегової охорони Греції.

МЗС України перевіряє інформацію про затримання біля берегів Греції судна зі зброєю, яку нібито випливало з українського порту.

Як повідомляє "5 канал" з посиланням на редактора видання "Морський бюлетень" Михайла Войтенка, судно "Ноур М" жодного стосунку до України не має.

"Єдина прив'язка - те, що воно вийшло з миколаївського порту. Це не українське судно, і зв'язок з Україною поки не доведений. Судно вийшло з Миколаєва 25 жовтня і прийшло в Стамбул 30 жовтня. Де воно було весь цей час - невідомо. Тому що з Миколаєва до Стамбула – незважаючи на те, що судно старе і тихохідне, -  максимум півтори доби", - зазначив Войтенко.

За його словами, судно вийшло зі Стамбула 3 листопада.

"Там два кандидати на місце призначення - Сирія і Ліван. Грецька влада явно взяла це судно за наводкою", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...