"Регіонали" прогуляли робочу групу з "питання Тимошенко"

Субота, 9 листопада 2013, 13:47

Спікер Верховної Ради Володимир Рибак і досі не підписав розпорядження про створення робочої групи  з напрацювання "лікувального" закону для звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила нардеп від "УДАРу" Ірина Геращенко. За її словами, причина - комуністи не подали свого кандидата.

"Субота, 9 ранку. Кабінет Андрія Кожем'якіна, який є членом робочоі групи з напрацювання "лікувального" закону і головою профільного комітету.  З робочоі групи підтяглися ще представники опозиціі - від УДАРу і від "Свободи". "Регіоналів" немає. Хоча Володимир Олійник вчора в ефірі на "Інтері" сказав, що зранку буде не робочому місті, в комітеті його немає", – зазначила Геращенко.

"Взагалі, приміщення ВР пусте. Питання - а як же робочий день, оголошений ПР замість 6 листопада?", - додала нардеп.

"Як представники опозиційних фракцій, ми розцінюємо це як відвертий саботаж і спробу затягти процес і зірвати вчасне прийняття законопроектів, необхідних для підписання Угоди з ЄС", - зазначила Геращенко.

"Текст непідписаного розпорядження ми отримали. Пропонується: голова комісіі - Г. Васильєв від ПР, заступник - колега зі "Свободи" А. Міщенко. Тому ми вимагаємо від спікера Рибака підписати розпорядження СЬОГОДНІ, а не відтягувати це на понеділок", - додала вона.

За словами Геращенко, у понеділок "маємо зосередитися на законопроекті, а не оргпитаннях".

Тим часом сьогодні нардепи, що зібралися  на робоче засідання, "ще раз вивчили зауваження науково-експертного управління ВР до попередніх законопроектів і попрацювали з юристами-експертами".

"Наше офіційне зібрання робочої групи, на яке погодилися члени ПР - понеділок, 11 листопада о 12 годині", - додала Геращенко. 

Фото - Facebook І.Геращенко
Фото - Facebook І.Геращенко
 

Трохи згодом на сайті Верховної Ради було  оприлюднено розпорядження спікера  ВР Володимира Рибака, яким затверджено персональний склад Тимчасової робочої групи з підготовки законопроекту щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі.

Фото - сайт Верховної Ради
Фото - сайт Верховної Ради

Як відомо,  8 листопада Верховна Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон, який повинен вирішити "питання Тимошенко". З тринадцяти місць у цій комісії опозиції віддали 5.

Разом з тим "регіонал" Володимир Олійник заявив, що засідання робочої групи відбудеться в понеділок о 12:00. За його словами, парламентарі розглядатимуть всі підготовлені законопроекти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування