Пшонка прозрів: люди на Майдані знаходилися законно

Неділя, 1 грудня 2013, 09:37

Всі обставини подій на Майдані Незалежності у Києві в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року будуть ретельно розслідувані.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка на нараді за участі міністра внутрішніх справ, глави СБУ, якого цитує відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

"Кожна хвилина подій на Майдані буде ретельно розслідувана", - пообіцяв він.

У прес-службі уточнили, що на виконання доручення президента Генпрокуратурою розпочато перевірку всіх обставин подій на Майдані Незалежності у м. Києві в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

За словами Пшонки, мирні акції не можуть мати такого закінчення. Тому, хто і в якій мірі винен у нічних подіях, буде обов'язково встановлено. 

"Люди на Майдані знаходилися законно. Це їх конституційне право, і завдання правоохоронних органів полягало в першу чергу в тому, щоб забезпечити реалізацію цього права", - сказав він.

"Якщо відбулися сутички, є постраждалі - значить, було порушено закон. І в першу чергу я вимагаю розслідування правомірності застосування спецзасобів співробітниками правоохоронних органів та перевірки інформації міліції щодо провокаційних дій окремих груп людей, які були за спинами мирних громадян", - зазначив Пшонка.
Також Генпрокурор повідомив, що слідчі дії розпочалися 30 листопада.

"Вже відкрито кримінальні провадження за фактами подій, які призвели до силового протистояння людей на Майдані у ніч з 29 на 30 листопада. Діям усіх учасників буде дана правова оцінка, і будуть встановлені всі люди, які постраждали внаслідок сутичок", - сказав Пшонка.

Генпрокурор зазначив, що вимагає об'єктивних результатів службових перевірок, які розпочались у МВС за дорученням Генпрокуратури.

Близько 4 ранку 30 листопада "Беркут" звільнив Майдан незалежності від мітингувальників. Було затримано 35 осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News