Українці пікетували ООН. Представник України висловив солідарність

Понеділок, 2 грудня 2013, 10:55

Постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв обурений силовим розгоном євромайдану в Києві.

Про це він заявив пікетувальникам представництва України при ООН в Нью-Йорку, повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA.

"Я обурений, разом з вами, замахом на конституційні права наших громадян – на право волевиявлення, на право вільного зібрання. Я разом з вами вимагалю розслідування не тільки того, що відбулося, але й чому відбулося. Чому на балансі національних інтересів і ялинки перемагає ялинка?", - сказав дипломат.

"Я з вами", - додав він.

Мітинг в Чикаго
Мітинг в Чикаго

Подібні акції пройшли у Барселоні, Парижі, Стокгольмі, Осло, Мурсії (Іспанія), Франкфурті-на-Майні, Торонто, Вашигнтоні, Нью-Йорку, Атланті, Філадельфії, Албані, Гартфорті (США).

В Чикаго демонстрація зібрала біля тисячі протестувальників, ставши найбільшою акцією українців в місті з часів Помаранчевої революції.

Мітингувальники висловили свою підтримку тим, хто знаходиться на євромайданах в Україні, засудили напад на мітингувальників київського Євромайдану, закликавши уряд США невідкладно запровадити економічні санкції та візові обмеження проти президента України Віктора Януковича та його уряду.

У США підтримали українців
У США підтримали українців

Рано вранці 30 листопада бійці загону Беркут розігнали кілька сотень мітингувальників, більшість з яких були студентами, на Майдані Незалежності.

За свідченням очевидців правоохоронці поводилися дуже агресивно й почали бити демонстрантів, кілька десятків людей були змушені звернутися за медичною допомогою, частина протестувальників забарикадувалися у Михайлівському соборі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування