Суд відпускає студентів затриманих за бійки із "Беркутом"

Понеділок, 2 грудня 2013, 12:15

Шевченківський райсуд судить більше десяти активістів, яких було затримано на акціях у Києві у неділю.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина" з посиланням на юристів політичної партії, які супроводжують процеси.

"На кожному засіданні судді ухвалюють ідентичні рішення: матеріали міліції повертаються як незаконно оформлені, а студентів відпускають", - йдеться у повідомленні.

"Батьківщина" стверджує, що "загалом у ніч з п’ятниці на суботу було затримано близько 30 студентів, яких депутати витягнули з райвідділів міліції вже на ранок наступного дня".

Усі судові засідання в їх справах мають відбутися 2 грудня.

Міліція звинувачує студентів, яких жорстоко побили, у дрібному хуліганстві та непокору представникам органів внутрішніх справ.

У свою чергу міліція Києва повідомила, що розслідує 11 кримінальних проваджень щодо подій, пов'язаних із захопленнями адмінбудівель, іншими інцидентами, які сталися 1 грудня в центрі столиці.

В рамках розслідувань цих проваджень затримано 9 осіб, повідомили в "Інтерфакс-Україна".

Через події пов'язані із Київською міськадміністрацією відкрито 5 кримінальних проваджень.

По інцидентах на вул. Банкова біля будівлі адміністрації президента відкрито 4 кримінальні проваждень, по інцидентах навколо Будинку профспілок - два кримінальні провадження.

У рамках цих кримінальних проваджень затримано 9 осіб. В даний час з ними проводяться слідчі дії.

По інцидентах з КМДА провадження відкриті за ст. 341 КК (захоплення державних або громадських будівель), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо правоохоронців) , ст. 294 (масові заворушення), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ст. 342 (опір представникам влади, правоохоронним органам); по вул. Банковій - ст.ст. 294, 345, 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу), 342, по Будинку профспілок - ст.ст. 341, 194.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування