Київська облрада засудила побиття активістів Евромайдану

Понеділок, 2 грудня 2013, 15:10

Київська облрада засудила застосування міліцією насильства в ході масових акцій.

Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк, якого цитує Інтерфакс-Україна.

"Ми поважаємо право кожного на проведення мирних зібрань, гарантованих Конституцією, і в той же час засуджуємо ескалацію свавілля і насильства під час проведення акцій протесту, в тому числі із застосуванням сили правоохоронцями та побиття журналістів", - сказав губернатор.

Водночас, за його словами, Київський облрада засудила "провокації, які відбулися 1 грудня біля адміністрації президента, Київської міськдержадміністрації, Будинку Профспілок і вважає, що вони заслуговують застосування до їх ініціаторам передбачених законодавством санкцій".

"Ми запропонували створити робочу групу з представників громадських організацій, політичний сил, журналістів, щоб провести діалог, прийняти розумне рішення і зупинити те, що відбувається", - підкреслив він.

Підкреслимо, що, за словами Присяжнюка, Київська облрада не розглядала звернення до президента про необхідність введення надзвичайної ситуації в країні.

"Боже збав! Це питання може прийматися тільки Радою національної безпеки і оборони, і таке питання ми не обговорювали, на порядку денному воно не стояло", - підкреслив він.

Раніше парламент Криму закликав Віктора Януковича "вжити всіх доступних заходів для відновлення громадського порядку, не зупиняючись, якщо потрібно, перед введенням надзвичайного стану".

З 21 листопада в Україні проходять акції протесту проти зупинки владою курсу на інтеграцію з ЄС.

30 листопада мітинг на Майдані Незалежності був жорстокого розігнаний Беркутом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News