Баррозу домовився з Януковичем прийняти українську делегацію

Понеділок, 2 грудня 2013, 16:02

Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу закликав усі політичні сили до стриманості

Про це він сказав під час телефонної розмови з президентом Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба представництва делегації ЄС в Україні.

Так Баррозу наголосив, що "всі сторони мають продемонструвати стриманість, всі громадські права і свободи мають поважатися, використання сили правоохоронцями має бути розслідувано якомога швидше".

"Дуже важливо, щоб українська влада негайно розпочала співпрацю з політичними силами. Лише мирне та політичне вирішення конфлікту є єдиним шляхом для України", - наголосив Баррозу.

"Президент Віктор Янукович погодився з таким підходом і підтвердив намір провести розслідування у застосуванні сили з  боку української міліції та інформувати громадськість про результати", - зазначається у повідомленні.

Водночас президент Віктор Янукович  попросив Єврокомісію прийняти делегацію з України для обговорення деяких аспектів Угоди про асоціацію. Президент Баррозу підтвердив готовність Єврокомісії прийняти таку делегацію на належному рівні. Час консультацій буде встановлено дипломатичними каналами, зазначили в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування