Міноборони запевняє, що не спрямує Збройні сили проти мітингувальників

Вівторок, 3 грудня 2013, 15:48

Міністерство оборони заявляє, що інформація про можливість застосування Збройних сил України проти мирних демонстрантів є провокацією.

Про це йдеться в заяві міністра оборони Павла Лебедєва, поширеній на сайтіі Міноборони.

"У зв’язку з останніми політичними подіями в Україні з’явилися заклики окремих політичних та громадських організацій до командування і особового складу Збройних Сил України з метою привертання їх на свій бік для участі в політичних акціях", - йдеться в заяві.

"Також у засобах масової інформації з’явилися повідомлення про залучення підрозділів Збройних Сил України, озброєних важкою бронетехнікою, для начебто придушення мирних демонстрацій громадян", - додається у ній.

Міністерство оборони, Генеральний штаб Збройних сил України наголошують, що згідно зі Ст.17 та Ст.37 Конституції участь підрозділів ЗСУ "як державного інституту, призначеного виключно для оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості, у внутрішньополітичній боротьбі повністю виключається".

Крім того, згідно з положеннями Конституції, Збройні Сили України не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу в країні, зміщення органів влади або перешкоди їх діяльності.

"Тому повідомлення, які поширюють деякі ЗМІ, щодо можливості застосування Збройних Сил України проти мирних демонстрантів є безумовною провокацією", - заявив Лебедєв.

Раніше поширювалася інформація з різних джерел про те, що до Києва нібито стягаються "внутрішні війська".

Внутрішні війська є структурною частиною Міністерства внутрішніх справ (а не Міністерства оборони).

"Українська правда" 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування