Прокуратура "копає" в університетах, які відпустили студентів на страйк

Вівторок, 3 грудня 2013, 21:34

Прокуратура вимагає від Київського національного університету імені Тараса Шевченка списки студентів, які без поважних причин з 29 листопада були відсутні на навчанні.

Про це повідомило Українській правді джерело у виші.

Згідно з інформації, повні анкетні дані студентів вимагає слідчий в особливо важливих справах ГПУ в рамках досудового розслідування кримінального впровадження про перевищення міліціонерами службових повноважень під час розгону мирного мітингу 30 листопада.

Окрім того, слідчий просить надати списки викладачів, які не виходили на роботу без поважних причин, імена активістів, які закликали студентів виходити на Майдан.

Також виш просять повідомити, чи заборонялося студентам виходити на акції протесту і чи була проведена з ними роз’яснювальна робота про те, як там потрібно поводитися.

 

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

5 хлопцям, побитим "Беркутом" на вулиці Банковій 1 грудня, інкримінують організацію штурму адміністрації президента.

В інтернеті з'явились докази, що вказують на "замовність" штурму адміністрації президента на вулиці Банковій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...