Суд арештував 9 людей, яким шиють масові безпорядки 1 грудня

Середа, 4 грудня 2013, 09:42

Шевченківський районний суд заарештував на 60 днів 9 підозрюваних в організації масових безворядків у Києві 1 грудня.

Відповідне рішення суд прийняв у вівторок увечері, повідомляють "Українські Новини".

Серед них - Микола Лазаревський, який працює дизайнером і Валерій Гарагуц, журналіст дніпропетровського видання "Лица", Владислав Загоровка, 1975 року народження, проживає в Броварах, працює водієм, батько троьох дітей. Дружина Владислава під час зачитування рішення суду знепритомніла і їй була надана медична допомога.

Суд не визнав доказом відео на якому підозрюваний впізнав себе під час побиття співробітниками "Беркута" після затримання.

Також під варту взяли Олександра Остащенка, Ярослава Притуленка, Олександра Солоненка, Юрій Болотов, друг Славка Вакарчука, екс-директор гурту "Океан Ельзи" та ще двоє людей.

Заарештований Ярослав Притуленко, 21 рік. Фото Дмитра Гнапа

Суд відмовився віддати на поруки хлопців депутатам Верховної Ради.

На думку адвоката підозрюваних, суд неодноразово порушував норми цивільно-процесуального кодексу.

Як відомо, попри заяви про причетність до провокацій на вулиці Банковій організації "Братство" на чолі з Дмитром Корчинським, його прізвища немає у списку підозрюваних в організації безпорядків.

За заявою прокуратури усі 9 затриманих діяли спільно у складі групи з 300 осіб. При цьому Корчинський не згадується.

Сам Корчинський в інтерв'ю заявив, що підтримує дії провокаторів на Банковій.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками. За чисельними свідченнями очевидців, люди, які йшли на штурм АП втекли, натомість "Беркут" побив і затримав мимовільних свідків цих подій.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування