До лікарів звернулися вже понад 300 мітингувальників і далі приходять

Середа, 4 грудня 2013, 12:15

З моменту силового розгону євро містечка на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада по медичну допомогу звернулися 305 потерпілих, із яких 120 отримали допомогу в стаціонарних умовах.

Про це заявив директор департаменту охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації Віталій Мохорєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За весь час, із 30 листопада до сьогодні, до карет "швидкої допомоги" звернулося 305 людей, 120 із них отримали допомогу у стаціонарних умовах", - сказав він.

За його словами, на даний момент на лікуванні у стаціонарних умовах перебувають 9 потерпілих.

Мохорєв уточнив, що зверталися з приводу травм середнього й легкого ступеня важкості.

За його інформацією, на даний момент цілодобово додатково у центральній частині міста працює від 6 до 16 карет "швидкої допомоги" залежно від часу доби й ситуації.

Мохорєв також повідомив, що 30 листопада у департаменті був створений штаб, який працює в цілодобовому режимі.

Разом із тим він зазначив, що на сьогодні утворилася додаткова заборгованість за паливо в сумі 3,5 млн грн, із яких 1 млн грн уже погашений. За його словами, залишаються непогашеними 2,5 млн грн, і "постачальники палива занервували".

Голова КМДА Олександр Попов пообіцяв, що це питання буде вирішене найближчим часом.

При цьому Мохорєв наголосив, що з 30 листопада жодного смертельного випадку серед потерпілих не було.

До лікарів продовжують звертатися учасники акцій протесту, які постраждали під час зіткнень із "Беркутом".

Як поінформували у Департаменті охорони здоров'я КМДА, на 9 ранку 4 грудня у "швидкі" звернулися 4 учасники акцій протесту. Нікому госпіталізація не знадобилася. У цілому за 3 грудня фіксовано 28 звернень мітингувальників до медиків. Госпіталізовано 9 учасників акцій із "легкими травмами" і загостреннями хронічних захворювань.

Люди боялися звертатися до лікарів одразу після сутичок із "Бекрутом" в ніч на 30 листопада на Майдані незалежності та 1 грудня під Адміністрацією президента, – щоб їх не арештували.

3 грудня джерела у студполіклініці говорили: "Студенти тільки сьогодні почали звертатися по медичну допомогу - у когось вуха поламані, у когось набряк на все око. Боялися. Але біль нестерпний".

Крім того, у соцмережах повідомлялося, що до постраждалих у лікарнях у перші дні не пускали родичів та навіть адвокатів.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування