Луганські депутати звинуватили опозицію в намірах погіршити відносини с ЄС

Середа, 4 грудня 2013, 13:03

Луганська міськрада просить Європарламент, Єврокомісію, а також Адміністрацію президента США об'єктивно оцінити події в Україні.

Про це йдеться в прийнятому 4 грудня зверненні.

Депутати вважають, що метою опозиційних лідерів, які очолили протести, є дестабілізація суспільства, підрив економіки і захоплення влади.

"А також (їх метою є) зниження зовнішнього довіри до країни і погіршення відносин України з ЄС і США", - наголошується в повідомленні.

"Дані політики не представляють інтереси народу України і не виражають його позицію", - стверджують депутати .

Ситуацію, що склалася вони називають переворотом.

"Спроби політичних невдах вчинити державний переворот повинні бути піддані жорсткій критиці з боку світової спільноти", - переконують у Луганській міськраді .

C 21 листопада, коли Кабмін заявив про призупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС, в Києві почалися масові демонстрації проти цього рішення, які також підтримали в інших містах України .

30 листопада вночі "Беркут " жорстоко розігнав мітинг на Майдані Незалежності . Близько чотирьох годин ранку бійці спецпідрозділу штурмували кілька сотень студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції України .

У неділю, 1 грудня, в Україні відбулася наймасовіша акція громадянського протесту, в якій тільки в Києві взяли участь понад півмільйона людей.

Однак провокатори влаштували зіткнення під адміністрацією президента, в результаті яких постраждали майже 200 учасників акції протесту і, за даними МВС, 140 правоохоронців.

Багатотисячні акції противників влади тривали і 2-4 грудня. Протестувальники поставили на Майдані намети і звели барикади. Повідомляється про створення сил самооборони, в загони яких увійшли до 3 тис. осіб.

Міліція продовжує стягувати до Києва внутрішні війська та спецпідрозділи, заявляючи, що сил для контролю ситуації у МВС достатньо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування