Євромайдан повністю забарикадувався

Середа, 4 грудня 2013, 13:36

На Майдані Незалежності в Києві залишаються до двох тисяч мітингувальників, які забарикадувались з усіх боків.

Поки на головній площі столиці обстановка спокійна, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зі сцени на Хрещатику поруч з Будинком профспілок сцени лунає музика. На моніторі сцени, а також на великому екрані Будинку профспілок з'являються кадри недавніх подій і Помаранчевої революції 2004-го.

На Хрещатику та на Майдані встановлено близько двох десятків військових і туристичних наметів. У металевих бочках, розташованих неподалік, горять багаття, біля яких гріються і їдять учасники мітингу.

Майдан Незалежності обгороджений з усіх боків. З боку Хрещатика біля Будинку профспілок дорога перекрита металевими щитами, залишками незакінченої новорічної ялинки, а також іншими важкими предметами.

На проїжджій частині Хрещатика на перетині з вулицею Городецького встановлені схожі барикади. Там лежать три великих купи дров, частково зі сміттям.

Забарикадовані також вул. Інститутська в районі Майдану Незалежності. Крім щитів дорогу там перекрили ще й величезними дерев'яними ящиками.

Для пішоходів у барикадах є проходи, але автомобільний рух зупинено всюди: по Хрещатику від Європейської площі, а також по вулицях Інститутській та Михайлівській в районі Будинку профспілок.

Всюди видно прапори ВО Свобода, ВО Батьківщина, УДАРу, національні прапори, прапори Євросоюзу. Каркас новорічної ялинки як і раніше прикрашений українськими прапорами і плакатами з критикою влади. На верхівці каркаса встановлений прапор України.

Опозиційні депутати, які очолюють рух, заявляють про готовність продовжувати боротьбу.

"У разі, якщо Янукович не приймає відповідне рішення (про відставку уряду - ред.), ми маємо наступний план: ми переходимо від денної акції пікетування адміністрації президента до цілодобової акції пікетування адміністрації президента, урядового кварталу і утримання всіх ключових об'єктів", - заявив народний депутат України від фракції Батьківщини Сергій Соболєв.

У такому випадку, за його словами, вимога у опозиції буде одна: призначення дати позачергових виборів президента.

Соболєв також відреагував на заяви влади про незаконне захоплення демонстрантами будівель в центрі Києва.

Він стверджує, що всі адміністративні будівлі Києва, які знаходяться в руках опозиції, знаходяться у них на законних підставах.

"Все тільки на законних підставах, шляхом оренди цих приміщень", - заявив Соболєв.

"У Києві до моменту оголошення виборів ( до Київради та міського голови ) працюватиме тимчасовий штаб. Як тільки вибори будуть оголошені, проведені, і тоді все буде передано в руки законних мера і депутатів", - додав Соболєв.

Демонстранти зараз контролюють будівлю КГГА, Будинок профспілок, а також колишній Жовтневий палац.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News