Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція піде на переговори, якщо влада покарає винних у побитті демонстрантів

Середа, 4 грудня 2013, 19:56

Депутат "Батьківщини" Сергій Соболєв заявив, що опозиція сяде з владою за стіл переговорів тоді, коли покарають винних у побитті мітингувальників.

Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу.

"Якщо влада хоче переговорів, перше, що вона повинна зробити, це покарати тих, з чиєї провини пролилася кров", - сказав Соболєв.

"Сідаймо за стіл переговорів дуже легко. Уряд – у відставку, Захарченка покарати. А далі – відкритий стіл переговорів", - додав він.

На запитання журналістки, чи не є достатнім звільнення начальника столичної міліції Валерія Коряка, депутат відповів: "Відставка Коряка – це якась дивна була відставка".

"Коли прем'єр-міністр Азаров заявляє, що він у відставці, а потім чинне МВС заявляє, що не відставці. Коли Азаров не керує вже нічим в державі, я думаю, що з ким вести переговори? З Азаровим? Це смішно", - додав Соболєв.

Окрім того, за його словами, однією з умов проведення круглого столу влади та опозиції, має бути "звільнення всіх політичних в’язнів", маючи на увазі, зокрема, мітингувальників, які затримали під час акцій протесту 30 листопада та 1 грудня.

Як відомо, прем'єр Азаров заявив, що влада готова до діалогу з опозицією вже у четвер, якщо будуть розблоковані адміністративні будівлі.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

Були затримані 9 осіб.

Суд обрав запобіжний захід для деяких затриманих - 2 місяці утримання під вартою, всім затриманим загрожує 5-8 років в'язниці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування