Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: ми готові до діалогу з опозицією, якщо адмінбудівлі розблокують

Середа, 4 грудня 2013, 17:57

Влада готова до діалогу з опозицією вже у четвер, якщо будуть розблоковані адміністративні будівлі.

Про це заявив прем'єр України Микола Азаров під час зустрічі з генсекретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом.

Азаров підкреслив, що ситуацію в країні необхідно врегулювати і тому уряд закликає представників опозиції сісти за стіл переговорів.

Головною умовою цього круглого столу має стати розблокування всіх адміністративних будівель, зазначив прем'єр.

"Крім того, до місць, де проводяться масові мітинги, не повинні допускатися провокатори", - цитує його прес-служба.

"За таких умов ми готові вже завтра сісти за стіл переговорів", - сказав Азаров.

Глава Кабміну запевнив європейського політика, що "мотивів для конфлікту, по суті, немає, бо український уряд і президент продовжують євроінтеграційний шлях".

Також уряд готовий включити і опозиційних депутатів до складу делегації, яка найближчим часом відправиться в Брюссель, заявив Азаров.

Представникам опозиції, якщо вони того побажають, запропонували вступити в групу щодо інциденту вночі 30 листопада в Києві, зазначив він.

"Зараз проводиться розслідування, і всі винні будуть покарані. Уже звільнено начальника міліції Києва, але я думаю, справа цим не обмежиться", - заявив прем'єр.

Крім того, Азаров заявив, що під час силового розгону мирного мітингу "Беркутом" на "площі були не студенти, а дуже добре підготовлені провокатори, які не мають ніякого відношення до студентів".

"У столиці діє близько 2,5 тис. бойовиків, яких використовують для провокування сутичок з правоохоронними органами" , - сказав прем'єр.

"Тобто з одного боку є мирні громадяни, які вийшли на протести на площу, а з іншого - добре організовані бойовики, завдання яких спровокувати владу на кровопролиття", - додав він.

Генсекретар заявив, що Рада Європи готова допомогти Україні врегулювати цю ситуацію, якщо така необхідність є.

"Ідея обговорення цієї проблеми за круглим столом дуже доречна. Ми як нейтральна сторона можемо допомогти в цьому процесі", - зазначив він.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

З моменту силового розгону євромістечка на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада по медичну допомогу звернулися 305 потерпілих, із яких 120 отримали допомогу в стаціонарних умовах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування