У четвер виконслужба попросить активістів звільнити адмінбудівлі

Середа, 4 грудня 2013, 20:57

5 грудня о 10.00 біля центрального входу до будівлі Кабінету міністрів та об 11 біля центрального входу до будівлі Київської міської державної адміністрації відбудеться оголошення про заборону судом блокування цих будівель.

Про це повідомила прес-служба Державної виконавчої служби України.

Згідно з інформацією, у четвер "відбудеться оголошення про необхідність виконання рішень суду про заборону будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування будівлі Кабміну та будівлі КМДА".

"Це виконання рішень суду не передбачає застосування примусових дій з боку влади", - уточнили у відомстві. 

Раніше перший заступник всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що у четвер з 8-ої ранку продовжиться пікетування та блокування Кабінету міністрів та адміністрації президента.

Він також звернувся до мітингувальників на Майдані Незалежності, особливо до киян, з проханням збільшувати кількість учасників протестів.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації, Будинок профспілок та колишній Жовтневий палац.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування