Дружина Корчинського: чоловік під АП просто "дивився", а його можуть посадити

Четвер, 5 грудня 2013, 14:27

Дружина лідера "Братства" Дмитра Корчинського Оксана заявляє про намір правоохоронців арештувати її чоловіка за підозрою в організації штурму Адміністрації президента 1 грудня.

Про це вона сказала на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Зараз готуються матеріали, які монтуються в СБУ, МВС, Генпрокуратурі... Це будуть матеріали, за якими можна посадити Дмитра на роки", - заявила Оксана Корчинська.

Вона заперечує причетність чоловіка до організації безладь на вул. Банковій й біля Київської міської державної адміністрації 1 грудня.

"Його роль на Банковій була така ж, як і в більшості присутніх там людей – подивитися, що буде з історією України", - наголосила вона.

Корчинська також спростувала, що серед учасників спроб штурму Адміністрації президента були присутні спеціально підготовлені провокатори.

Вона заявила, що штурмувати Адміністрацію президента намагалася радикально налаштована молодь, яку ніхто не координував.

На думку Корчинської, зараз опозиційні депутати, зокрема Петро Порошенко, спеціально розробили план, відповідно до якого єдиним винним у безладдях 1 грудня є Дмитро Корчинський.

Вона висловила впевненість у тому, що за допомогою цього плану Порошенко хоче зайняти посаду прем'єр-міністра в новому уряді.

Також Корчинська категорично відмовилася повідомляти про нинішнє місцеперебування свого чоловіка.

Як відомо, 1 грудня біля Адміністрації президента на вулиці Банковій у Києві сталися сутички між співробітниками спецпідрозділу "Беркут" і мирними громадянами.

Опозиціонери та очевидці стверджують, що сутички були спровоковані. Зокрема, на місці подій був Дмитро Корчинський, якого і підозрюють у провокаціях. Він був на тракторі, який збурив людей.

У результаті тих сутичок від рук правоохоронців постраждало багато людей, зокрема представників ЗМІ. Проти 9 постраждалих мітингувальників відкрито кримінальне провадження.  

Сам Дмитро Корчинський на прес-конференцію щодо подій 1 грудня не прийшов, за нього мовили 3 жінки-члена "Братства", серед яких і його дружина. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News