ЦВК таки зняла з виборів опозиціонера Романюка

Четвер, 5 грудня 2013, 16:41

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію єдиного опозиційного кандидата Віктора Романюка, висунутого на повторних виборах в одномандатному виборчому окрузі №94.

Про це повідомляють "Українські Новини".

За відповідне рішення проголосували 10 із 15 присутніх членів Центвиборчкому.

Серед 5 членів ЦВК, які утрималися при голосуванні, заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, заступник голови ЦВК Андрій Магера, а також члени Центрвиборчкому Валерій Шелудько, Ігор Жиденко і Юлія Швець.

Комісія прийняла таке рішення на підставі постанови Вищого адміністративного суду від 4 грудня, яким ЦВК було відмовлено в апеляційних скаргах на рішення Київського апеляційного адміністративного суду про скасування реєстрації Романюка кандидатом у депутати.

Усенко -Чорна заявила, що вважає повторні вибори депутатів Верховної Ради в одномандатному окрузі № 94 несправедливими після скасування реєстрації кандидатом у депутати Романюка.

Заступник голови також зазначила, що у чергових виборах депутатів Ради в 2010 році в окрузі № 94 доля результатів виборів була поставлена ​​під сумнів також рішенням суду.

Вона підкреслила, що згідно ст. 60 Конституції, кожен громадянин звільняється від зобов'язання виконувати злочинні розпорядження чи накази.

На думку Усенко-Чорної рішення Вищого адміністративного суду можна розглядати на предмет злочинності.

Раніше ЦВК просила Вищий адміністративний суд перевірити законність скасування Київським апеляційним адмінсудом реєстрації кандидатом у депутати в окрузі №94 єдиного кандидата від опозиції Віктора Романюка.

ЦВК вважає рішення суду незаконним і необгрунтованим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News