У Римі зібрали 4,5 тисячі євро для українського Майдану

П'ятниця, 6 грудня 2013, 14:51

На одній із найвідоміших площ Рима - площі Республіки - пройшов мітинг на підтримку київського Євромайдану.

На нього вийшли, за підрахунками організаторів, 400-500 осіб, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

Мітингувальники тримали в руках плакати: "Ми з Майданом!", "Владу геть!", "Ми – Україна, з Європою!", "Євромайдан, Рим з вами!".

Більшість присутніх були громадянами України різного віку – від 17-річних студентів до людей передпенсійного віку.

Прийшли на площу Республіки й декілька представників Грузії. "Я вийшов сюди, бо вважаю, що український народ потрібно підтримати", - сказав кореспонденту один із них, Іраклій.

Були на акції і італійці. Одна з них, студентка римського вузу Ліліана, зізналася: "Я прийшла підтримати свою найкращу подругу, вона українка".

"Взагалі, я вважаю, це кричущо неправильно, що італійські ЗМІ мовчать про українські події. І я захоплююся українською молоддю, яка відстоює свій вибір. Вони рішучіші за нас, італійців. І вони правильно чинять. Тому що кожен народ має право на свободу слова, переміщення, на роботу й гідне життя без страху перед владою", - сказала вона.

Акцію підтримали представники української Греко-католицької церкви в Італії. Вони з трибуни помолились за мирне вирішення конфлікту й за добробут вільного українського народу.

На прямий зв'язок із римським майданом вийшов депутат-свободівець Ігор Мірошниченко. Він подякував за підтримку й розповів, як живе Майдан у Києві.

"Намети там великі, теплі, місця вистачає всім. І нам дуже щедро жертвують бізнесмени й прості люди. Сьогодні ось надіслали кілька десятків кілограмів меду", - сказав він.

На завершення заходу учасники мітингу зібрали кошти на підтримку Євромайдану в Україні – 4500 євро. Це вже другий "транш". Перший – у розмірі 1000 євро – уже дійшов до пункту призначення.

Крім того, демонстранти підписали петицію, спрямовану до президента Італії Джорджо Наполітано.

"Ми звертаємося до Вас, щоб звернути увагу на драматичну ситуацію, яка склалася в Україні. Там порушуються основні права й свободи громадян", - говориться у посланні.

"У нас була Надія, було Майбутнє, була Мета, а тепер нас піддають репресіям і насильству, нав'язуючи інший вибір, відмінний від волі народу", - говориться у повідомленні.

Наполітано просять "закликати до демократії українську владу", а також підняти українське питання на рівні органів Євросоюзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування