Саакашвілі: Це рейдерське захоплення України

Субота, 7 грудня 2013, 12:41

В Україні відбувається політичне рейдерське захоплення путінською Росією суверенної держави.

Таку думку висловив екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі на зустрічі з Віталієм Кличком та екс-прем’єром Молдови Владом Філатом у Києві, повідомляє прес-служба "Удару".

"Те, що відбувається сьогодні в Україні, - це політичне рейдерське захоплення путінською Росією суверенної держави в центрі Європи", - сказав Саакашвілі.

Саакашвілі та Філат, які очолюють партії, що входять до ЄНП, висловили підтримку прагненням українського народу до європейської інтеграції і мирного відстоювання своїх прав.

"Ми не втручаємося у внутрішні справи України, але всі розуміють, що в України немає іншого шляху, ніж в Європу, бо це вибір принципів і цінностей. Тому всі сьогодні хвилюються за Україну і хочуть їй допомогти", - сказав Саакашвілі.

За його словами, він "готовий допомогти нинішній владі вести діалог щодо вирішення цього дуже серйозного питання", оскільки свого часу мав "нормальні ділові відносини з президентом Януковичем".  

Разом з тим Саакашвілі порекомендував громадянам України триматися разом заради спільної мети.  

"Якщо ми не будемо триматися разом, то наш спільний знайомий Володимир Путін нападатиме на кожного з нас у підворіттях", - підкреслив Саакашвілі. 

Фото з Twitter @pavelsheremet
Фото з Twitter @pavelsheremet

Разом з тим у МЗС Грузії наголосили, що заяви Саакашвілі не відображають позицію уряду.

"Він (Саакашвілі) вільний у своїх діях. Жодні заяви Саакашвілі, його виступи тощо не відображають позицію уряду з того чи іншого питання", - сказала міністр закордонних справ республіки Майя Панджикідзе журналістам у суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Михайло Саакашвілі, Влад Філат та делегація ЄНП у суботу перебувають в Україні, щоб висловити свою підтримку Євромайдану.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування