Євродепутат: Янукович від ЄС хотів лише необґрунтовані 20 мільярдів щороку

Субота, 7 грудня 2013, 15:59

Президент Віктор Янукович не зацікавлений підписувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це на брифінгу в Києві заявив депутат Європарламенту Яцек Саріуш -Вольський, який представляє Європейську народну партію, пишуть "Українські новини".

За словами європарламентаря, Янукович переслідував на переговорах з ЄС тільки одну мету, а саме отримання необгрунтованої фінансової допомоги в розмірі 20 млрд євро на рік до 2020 року.

Також Саріуш-Вольський повідомив, що з жовтня місяця Янукович взагалі не інформував ЄС про свої дії щодо перемовин, які він вів з Росією.

"Це брехня і шантаж, оскільки ЄС тільки за два тижні до Вільнюса дізнався про ці суми. Ми все більше переконуємося, що Янукович нечесно вів переговори щодо угоди про асоціацію з самого початку, тому що не хотів підписувати угоду, він хотів сидіти на паркані і доїти корів з Брюсселя і Москви", - сказав Саріуш- Вольський.

При цьому він висловив думку, що угоду про асоціацію з ЄС має підписувати та людина, якій довіряє народ України.

Говорячи про варіанти вирішення політичної ситуації в Україні, депутат Європарламенту заявив про готовність ЄНП сприяти створенню спеціальної переговорної групи за умови, що опозиція і влада, а також представники громадянського суспільства сядуть за стіл переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування