Сікорський: опозиція робить помилку, вимагаючи відставки Януковича

Неділя, 8 грудня 2013, 22:36

Українська опозиція робить помилку, вимагаючи відставки президента Віктора Януковича , вважає міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Про це він сказав в ефірі телеканалу TVN24, повідомляє РИА Новости.

"Вимога відставки президента України - це політична помилка, тому що президент є тією людиною, яка приймає рішення про створення коаліційного уряду або про підписання угоди про асоціацію" , - вважає польський міністр.

Сікорський закликав сторони конфлікту до спокою , охарактеризувавши нинішню ситуацію як клінч, який можуть розчепити тільки лідери України , поступившись частиною вимог.

"Українські еліти стоять перед історичним вибором. Сподіваюся , що вони пройдуть це випробування " , - підкреслив він.

Як повідомлялося, Сікорський стримано схвалив знесення пам'ятника Володимиру Леніну в центрі Києва.

Також під час цієї програми Сікорський порівняв одного з можливих претендентів на президентське крісло в Україні Віталія Кличка з першим президентом Польщі після повалення в ній комуністичного режиму Лехом Валенсою, повідомляє УНІАН.

"Дуже цікава особистість. Бачу певну схожість з Лехом Валенсою", - зазначив Сікорський.

В той же час він вважає, що Кличко "ще не до кінця політично сформований".

"Бачу у нього таку харизму у контакті з натовпом. Мабуть, це краще визначать ті, хто був на Майдані, але видається, що самою поставою домінує над оточенням", - додав польський міністр.

Сікорський зазначив, що знає в українському політикумі кількох людей, які можуть реалізувати в Україні реформи, необхідні для інтеграції з Європейським союзом. Серед них він назвав колишніх міністрів закордонних справ Арсенія Яценюка та Петра Порошенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...