Луценко: Люди розуміють, що імпічмент Януковича зараз неможливий

Понеділок, 9 грудня 2013, 13:45

Лідер ініціативи "Третя українська республіка" Юрій Луценко закликав опозицію обдумано ставитися до висувань вимог до влади.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Політик вважає, що Євромайдан відрізняється від Майдану-2004.

"Він скептичний і прагматичний. Він не скандує прізвища вождів. Він не зібрався під одного лідера чи якусь партію. Цей Майдан тестує лідерів і, якщо потрібно, сам форматує їх. Мені це дуже подобається", - каже Луценко.

Політик каже, що багато спілкується з громадянами на Євромайдані:

"Я від людей чую постійно дуже тверезі речі. На відміну від того, що часто звучить зі сцени, люди прекрасно розуміють: у нас немає закону про імпічмент. Друзі, давайте не кидатися фразами!", - закликав Луценко.

За його словами, в перший же день лідери опозиції занадто завищили планку вимог:

"У першій резолюції раз 10 звучало слово "імпічмент", хоча всі чудово знають, що це неможливо. І були інші вимоги".

"Так ось, сьогодні лідери опозиції є заручниками своїх завищених вимог і нібито радикалізму Майдану. Але немає радикалізму Майдану. Абсолютна більшість тих, хто тут стоїть, абсолютно чітко розуміють межі можливого. Напевно, є люди, які не розбираються в законах, але вони відчувають, що можна, а чого не можна сьогодні досягти", - зазначив Луценко.

"Ось ініціатива групи інтелектуалів... стала концентрацією голосів Майдану, який звертається знову до лідерів: "Не захоплюйтеся і не бійтеся нас. Нам не потрібні штурми, нам не потрібні гасла, нам потрібен процес трансформації країни"", - говорить Луценко.

"Я - щаслива людина, тому що зумів звести лідерів опозиції з лідерами громадянського суспільства, і вони потиснули один одному руки. І вони зійшлися на цій платформі. Але ситуація динамічно змінюється і можуть міняти і вимоги Майдану, і умови для переговорів", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування