Міліція обіцяє розслідувати "лежачий протест" біля Генпрокуратури

Понеділок, 9 грудня 2013, 14:06

Столична міліція проведе розслідування втручання демонстрантів у діяльність працівників Генпрокуратури та київського УБОЗ, а також блокування будівлі Шевченківського райсуду.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Правоохоронці заявили, що правопорушення кваліфіковані за ч.1 ст.343 КК України (Втручання в діяльність працівників правоохоронного органу) і ч. 1 ст. 376 КК України (Втручання в діяльність судових органів).

Як зазначили в прокуратурі, "з 4 грудня мітингувальники блокують роботу Генеральної прокуратури України , перешкоджаючи проходу працівників державної установи на робочі місця".

"Крім того, 5 і 6 грудня учасниками масових заходів здійснені аналогічні протиправні дії в приміщенні столичного УБОЗ та біля Шевченківського райсуду Києва" , - говориться в заяві.

У прокуратура вважають такі дії проявом "тиску на працівників правоохоронних і судових органів , перешкоджання виконанню ними службових обов'язків і примусу до прийняття незаконних рішень".

Як повідомлялося, сьогодні вранці біля будівлі Генеральної прокуратури зібралося близько 300 мітингувальників , з яких більше 50 знову влаштували лежачий страйк перед входом в будівлю.

Співробітникам прокуратури, щоб потрапити на роботу, доводилося переступати через демонстрантів.

Мітингувальники вимагають звільнити ув'язнених під варту активістів. Раніше в міліції повідомили, что після останніх масових акцій, які супроводжувалися зіткненнями з правоохоронцями, були затримані 14 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування