Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Євромайдан уже неможливо зупинити

Понеділок, 9 грудня 2013, 14:39

Лідер ініціативи "Третя українська республіка" Юрій Луценко не вірить у можливість ефективної зачистки Євромайдану.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"По-перше, я не вірю в можливість ефективної зачистки площі, на якій збирається в нічний час, як мінімум, 5 тисяч людей. Це м'ясорубка. Я не дуже вірю в те, що нинішній спецназ на це здатний після всього, що сталося 1 грудня", - сказав політик.

Він зазначив , що "до дніпропетровського "Беркуту" завжди, ще з давніх часів психіатри набирали з мінімальним IQ. Це люди, яких застосовували проти масових заворушень у в'язницях, кидали на футбольних фанів. Ну, в кожній країні є і такий підрозділ".

"Але решта бійців абсолютно не щасливі від такої ролі - стояти на шухері біля Банкової. А тим більше особисто відповідати за кров. Там відбулося моральне зрушення в правильний бік" , - запевнив Луценко.

За його словами, неможливо локалізувати площі після розгону:

"Вибачте, якщо виходить 300-500 тисяч киян на площі, вони завтра вийдуть якщо не на Майдан, не на Михайлівську, то на Європейську. Не на Європейську, так на Софіївську. Не на Софіївську - на Перемоги".

"У Києві багато місця. Як не буде площ, будуть вулиці. Неможливо зупинити... Так, можна розігнати нічний табір, але як розігнати Київ? Як вигнати Київ з Києва?", - каже Луценко.

"Так, московська технологія зводиться до того, що його можна залякати. Але події показують: Україна - не Росія і не Білорусь", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування