Українці викидають на смітник 30 тисяч тонн салату олів'є - дослідження

Четвер, 2 січня 2014, 12:24

Під час новорічних свят українці викидають таку кількість страв, яка тотожна 30 тис. т салату Олів’є.

Такі дані отримали дослідники компанії AgriSurvey.

"Кількість харчових відходів з кожного новорічного столу України в середньому еквівалентна 199 гривням або ж 18% від прожиткового мінімуму 2013 року", - йдеться у відповідному прес-релізі Українського клубу аграрного бізнесу.

У той же час, підкреслюють дослідники, щомісячні харчові відходи, наприклад, британської сім’ї значно вищі, але вони складають всього лише 6% від прожиткового мінімуму британця.

Також вони виявили, що у 67% міського населення України (незалежно від віку та статі) новорічний стіл прикрашає традиційний олів’є. 

"Такий обсяг втрат означає, що населення України викидає на смітник в середньому 4,8 кг салату "Олів’є" з розрахунку на один новорічний стіл, що в сумі складає 30,1 тисяч тонн олів’є загалом по країні", - підкреслює менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Ганна Квіт.

За її словами у 39% міських жителів України зазвичай псується як мінімум до 5% їжі, а 15% жителів викидають понад 30% новорічних харчів.

За результатами дослідження, найбільш економними у цьому плані люди зрілого і похилого віку, найбільш марнотратні - молодь та ті, хто святкує Новий рік у великих компаніях.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування