Юристи закликають писати запити тим, до кого ДАІ приходить у гості

Четвер, 2 січня 2014, 20:37

Юристи закликають людей, до яких додому приходять співробітники ДАІ і запрошують на співбесіди, писати інформаційні запити до ДАІ і ігнорувати такі запрошення.

Про це "Українській правді" сказав юрист Дмитро Йовдій, коментуючи інформацію про те, що останніми днями співробітники ДАІ навідуються додому до людей, які їздили у Межигір'я 29 грудня.

"Я рекомендую ігнорувати такі повідомлення, бо вони не приводять до жодних наслідків", - сказав він.

"Або рекомендую залучати адвокатів, щоб вони у відповідь на такі дії надсилали запити до органів ДАІ з вимогою роз’яснити, на підставі якого нормативного акту і чим керувався начальник відповідного відомства, коли направляв цей лист", - сказав Йовдій.

"Вони розраховують на те, що з купи тих листів, які вона розносили людям,  хтось прийде на зустріч, у них вилучать права, техпаспорт, і ДАІ покаже, що вони свою роботу виконали і притягнули когось до відповідальності", - додав він.

"Якщо не з'являтися, то люди позбавляють ДАІ можливості формувати доказову базу. Вони  вимагають від людини прийти, вимагають дачі пояснень, вимагають документи від неї, і за таких обставин є база, бо людина прийшла, написала пояснення, що вона їхала чи не їхала", - сказав він.

"Потрібно з'являтись лише у тому випадку, якщо складений протокол, і вже суд викликає людину у цій справі. Тоді треба з'являтись до суду і доводити невинуватість з усіма доказами, які людина може навести: або що її не було, що інспектор її не зупиняв. І тоді хай інспектор доводить, що має відео і що він зупиняв цей транспорт", - додав юрист.

Форма інформаційного запиту та адреса, куди надсилати запити, тут

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування