У Харкові та Донецьку активістам Євромайдану міліція "шиє" порнографію

Субота, 4 січня 2014, 16:01

Активіста Харківського Євромайдану Олександра Чижова викликають на допит і звинувачують у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу "Вконтакте".

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці, повідомляє Євромайдан SOS.

"Сьогодні близько 11:30 у 100 метрах від зупинки міського транспорту "Харківський м'ясокомбінат" по проспекту Гагаріна в Харкові мене "зустріли" 5 співробітників УБОЗ, заштовхали в затоновану машину зі звичайними номерами та відвезли до Червонозаводського райвідділку міліції", - розповів він.

"По дорозі один з "міліціонерів" відібрав мій мобільний телефон, без понятих та без протоколу вилучення. У райвідділі мене завели до каб.№14 слідчого Бабушкіна Володимира Яковича та почали звинувачувати у розповсюдженні порнографічних матеріалів через мережу Інтернет (через переписку на сайті соцмережі Вконтакті) - за статтею 301 ч.2 КК", - додав Чижов.

"Крім того, в мене взяли паспорт і зробили його копію. При цьому той співробітник, який забрав мій телефон, переписав з нього собі на аркуш контакти, нічого не пояснюючи", - заявив він.

"Також мені погрожували вилученням мого домашнього та робочого комп'ютерів, дзвінками на роботу, сусідам, родичам та знайомим з повідомленням про те, що я займаюся розповсюдженням порнографічних матеріалів", - повідомив активіст.

"Я відмовився давати свідчення без адвоката. Мене протримали в кабінеті слідчого близько двох годин, змусили зробити запис в журналі реєстрації, який спеціально занесли з прохідної райвідділу до кабінету слідчого, що я не маю претензій, та відпустили, виписавши повістку на 10:00 08.01.2014, коли я повинен з'явитися для дачі показань, поки що в якості свідка", - зазначив Чижов.

"Свідка чого - незрозуміло. Коли я прийшов додому і ввійшов до Інтернету, виявилося, що моя сторінка на сайті Вконтакті "зламана", і я не можу отримати до неї доступ. Функція відновлення паролю також не працює", - додав він.

Окрім того, 31 грудня міліціонери затримали одного із активістів Донецького Євромайдану художника Євгена Насадюка.

Примусово доставили до Куйбишевського райвідділку, мотивуючи це тим, що отримали заяву про розбещення неповнолітньої від сусідів.

Заборонили користуватися  мобільним телефоном з огляду на те, що Євген може "попередити своїх спільників". На допиті стверджували, що нібито мають якесь порнографічне відео. 

Того ж дня рідні подзвонили сусідам, які за словами міліції подали цю заяву.

Останні сказали, що до них вдень і справді приїздили міліціонери. Правоохоронці шукали дівчину, яка нібито проживає тут та яку було розбещено. Тож хто насправді писав заяву не відомо. 

Сам Євгеній планував у цей день 31 грудня провести акцію привітання Людмили Янукович з Новим роком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...