Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євромайдан піде до Богатирьової з вимогою не тиснути на лікарів Чорновол

Вівторок, 7 січня 2014, 15:55

Активісти громадського сектору Євромайдану проведуть акцію протесту під Міністерством охорони здоров'я з вимогою до глави МОЗ припинити тиск на лікарів побитої активістки та журналістки Тетяни Чорновол.

Про це у своєму блозі на Українській правді повідомив активіст та громадський діяч Ігор Луценко.

"Завтра продовжуємо тиск. … МОЗ тисне на "Борис", щоб ті вигнали Таню Чорновол на вулицю, не долікувавши. Це для того, щоб справу не змогли кваліфікувати, як таку, котра включала тяжкі тілесні ушкодження", - зазначив Луценко.

Старт акції заплановано на 10:00  8 грудня

"Спочатку ми підемо до Захарченка (глава МВС Віталій Захарченко) під МВС, нагадаймо їм про необхідність швидко розслідувати напад, а далі – до Богатирьової у Маріїнський парк (будівля МОЗ розташована на території парку).

Як зазначив Луценко, щодо участі в акції активістів Автомайдану остаточного рішення немає, однак за попередньої інформацією, вони до заходу 8 грудня приєднаються. 

Разом з тим активісти Автомайдану зазначають: від МВС у справі про побиття Чорновол не було новин з 30 грудня.

"Чим займається слідча група протягом цих 10 днів? Очевидно, все, що могли сказати підозрювані на допитах, вони вже сказали. Таким чином, особа замовника , або посередника замовника злочину слідству відома, або вже й затримана. В таких резонансних справах дуже важливо інформувати суспільство про перебіг розслідування. Вимагаємо звіту про розслідування!", - заявляють активісти.

Як відомо, Тетяну Чорновол було побито у ніч на 25 грудня. Міліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство),

Пізніше провадження додатково кваліфікували за ч. 2 статті 121 КК України – нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

27 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним у справі про побиття Чорновол. 27 грудня також затримали п'ятого підозрюваного у справі Чорновол

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування