У справі про розгін Майдану з'явився ще один підозрюваний

Середа, 8 січня 2014, 16:33

Начальнику одного з управлінь ГУ МВС в Києві в середу оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень під час розгону Євромайдану в ніч 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє управління процесуального керівництва з кримінальних проваджень Генпрокуратури, передає "Інтерфакс-Україна".

Міліціонера звинувачують "у навмисному вчиненні службовою особою дій, які виходять за межі наданих їй повноважень, під час подій, які відбулися 30 листопада 2013 на Майдані Незалежності".

Як відомо, близько 4 години ранку 30 листопада 2013 бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей на Євромайдані.

30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі. Акції протесту тривають досі.

ГПУ 14 грудня 2013 повідомила про вручення підозр у перевищенні службових повноважень заступник голови РНБО Володимиру Сівковичу, голові КМДА Олександру Попову, екс-начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку.

Всі вони відсторонені від виконання обов'язків.

13 грудня Попов дав свідчення про свої дії в ніч на 30 листопада, де заявив, що діяв за вказівкою секретаря РНБО Андрія Клюєва. Той, у свою чергу, такі звинувачення відкинув.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування