У Києві журналісту та активістам Автомайдану спалили авто

Субота, 1 лютого 2014, 11:01

У Києві в ніч на 1 лютого спалили автомобіль оператора "5 каналу" Олега Криштопи.

Про це сам Криштопа повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Було троє осіб. (Після підпалу) побігли далі, кажуть, підпали продовжуються", - зазначив він.

Корреспонденту 5 канала сожгли машину. Фото из Facebook Олега Криштопы
Кореспонденту 5 каналу спалили машину. Фото з Facebook Олега Криштопи
 

Окрім того Автомайдан заявив, що протягом ночі було спалено 8 автівок його активістів. За даними активістів, усі підпали трапилися після опівночі до 3 години ночі.

Зокрема, згоріли автівки, що були припарковані на вул. Федорова, Щекавицькій, Гончара, Драгоманова, Харківськму шосе, пр-кті Комарова, Свободи  та Петропавлівській.

За даними активістів, ніхто з власників автівок не постраждав. Деякі з них вже були на цей момент позбавлені прав за рішенням суду у справах про порушення правил дорожнього руху після участі у акціях Автомайдану.

Учасники руху "Автомайдан" упевнені, що підпалювачі використовують списки, складені та оприлюднені Державтоінспекцією після проведених акцій Автомайдану під Межигір'ям, будинком Віктора Медведчука та ін.  У списках, що налічують більше 1500 авто, вказано детальні дані про власників машин та їх місця проживання.

Як відомо, в ніч на 30 січня у Києві невідомі підпалили більше 20 автівок. 

В ніч на 1 лютого  у центрі Києва підпалили авто представниці уряду Канади в Україні, а також активістки автомайдану Інни Царькової. Раніше Канада застосувала візові санкції до українських чиновників, причетних до придушення протестів в Україні та залякування опозиційних лідерів.

У Штабі нацспротиву заявили, що спалені у Києві автівки належали учасникам Євромайдану, обвинуватили ДАІ у ігноруванні розслідування цих злочинів та заявили, що жодного підпалювача досі не було знайдено. 

У Штабі нацспротиву заявили, що всі ці дії є спланованою помстою передусім учасникам Автомайдану, які неодноразово влаштовували акції під резиденцією Януковича Межигір’я та під маєтком колишнього міністра МВС Захарченка.

"Напрошується висновок, що саме міліція та даішники покривають підпалювачів, або навіть стоять за підпалами автівок громадян, які незгодні з діями влади", - заявили у Штабі.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News