Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара про Булатова: З ним усе добре: жодних катувань, лише подряпина на щоці

Субота, 1 лютого 2014, 17:38

Фізичний стан лідера Автомайдану Дмитра Булатова - добрий, єдина його травма - подряпина на щоці.

Про це заявив в.о. глави МЗС України Леонід Кожара, повідомляє "Al Jazeera".

У своєму виступі, відповідаючи на питання журналістів, Кожара спростував твердження, що Булатова катували.

"Фізично він перебуває у хорошому стані, єдине, що у нього є - подряпина на щоці", - заявив в.о. голови МЗС.

За словами Кожари, він бачив фотографії, розміщені в інтернет-ЗМІ і "передзвонив до Києва, щоб прояснити ситуацію".

"Схоже, що історія про те, що Булатов був викрадений і був підданий тортурам - це абсолютна неправда", - заявив дипломат.

У свою чергу телеканал наводить слова адвоката Булатова - Руслан Радецького, який заявив, що Булатов в Києві перебував у відділенні інтенсивної терапії після операції: "Він перебуває в поганому стані в реанімації після операції. Він був викрадений, побитий і підданий тортурам. Лікарі досі не сказали, коли він зможе залишити лікарню, лікування йде повним ходом".

Пізніше в Міністерстві закордонних справ заявили, що в.о. глави МЗС "висловлює глибокий жаль щодо подій, які сталися з Дмитром Булатовим, і бажає йому скорішого одужання".

"Крім того питання про надання Булатову кваліфікованої медичної допомоги світового рівня стояло на порядку денному практично всіх зустрічей в.о. глави МЗС під час Мюнхенської конференції з питань безпеки",  - заявили в МЗС.

Разом з тим посол США в Україні Джеффрі Пайєтт зазначив у своєму блозі у Twitter'і: "Кожара запевнив голову Держдепа США Джона Керрі, що Булатов і його сім'я зможуть вільно виїхати у будь-яке місце хоч завтра".

1 лютого посли ЄС, США та Канади відвідали Дмитра Булатова у лікарні.  За даними джерел, візит відбувся о 12:00 і тривав кілька хвилин.  Зокрема  Джеффрі Пайєтт зазначив: " Відвідав клініку, щоби поговорити з лікарями, родиною та визначити нашу солідарність з Булатовим та громадським суспільством".

Скрін-шот Twittera Джеффрі Пайєтта
Скрін-шот Twitter'a Джеффрі Пайєтта

Як відомо, Дмитро Булатов, який зник 23 січня, знайшовся 30 січня у селі Вишеньки Бориспільського району. Як розповів сам активіст, невідомі били його, катували, порізали йому вухо та навіть розпинали - він має проколи на руках.

У свою чергу в МВС висловили обурення з приводу того, що Булатов після свого звільнення зателефонував спершу своїм друзям, а не силовикам.

За фактом зникнення Булатова відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 146 Кримінального кодексу України "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Створено слідчо-оперативну групу. Розслідування перебуває на контролі Міністерства внутрішніх справ України.

Окрім того Булатов оголошений у розшук та фігурує у кримінальному провадженні  за фактом масових заворушень (ст. 294 КК) як підозрюваний.  Суд виніс рішення про його затримання та доставлення до суду для обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також в МВС заявили, що слідчий, "враховуючи стан здоров’я Бeлатова, звернувся до суду із клопотанням про пом’якшення запобіжного заходу: із тримання під вартою на домашній арешт".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...