В Росії за "екстремізм" вже встигли закрити "Живий журнал", де писали про Євромайдан

Субота, 1 лютого 2014, 20:22

Роскомнадзор заблокував перші чотири сайти за законом "Про інформацію", поправки до якого про досудове блокування за екстремізм набрали чинності 1 лютого.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Одна із заблокованих сторінок перебувала на сервісі Livejournal.

Ресурс був внесений до єдиного реєстру протиправної інформації, проте адміністрація "Живого журналу" в найкоротші терміни видалила вказаний блог і livejournal.com був виключений з реєстру, повідомили в Роскомнадзорі.

До яких ще сайтів був застосований закон, не уточнюється. За даними Роскомнадзору, сайти були заблоковані за "екстремістську інформацію, що представляє загрозу для суспільства і особистості".

У свою чергу користувач "Живого журналу" Ілля Варламов zyalt, який активно висвітлював події в центрі Києва, Євромайдан та події на вул.Грушевського, зазначив у своєму блозі: "Першим під роздачу потрапив наш улюблений Живий Журнал. Адміністрація ЖЖ оперативно видалила блог порушника і ЖЖ розблокували. Але прецедент показовий".

Скрін-шот сторінки у Livejournal.com
Скрін-шот сторінки у Livejournal.com

"Тепер - опублікував у себе в блозі заклик прийти на мітинг, а через годину весь ЖЖ прикрили. Зручно .... Робимо ставки, як скоро прикриють блог Навального. Дивлюся в майбутнє, а там темно, вогко, холодно і пахне гнилою картоплею", - зазначив Варламов.

Окрім того засновник соцмережі "ВКонтакте" Павло Дуров зазначив у своєму блозі: "З сьогоднішнього дня в російському інтернеті починається нова епоха. Набирає чинності закон, за яким будь-який інтернет-ресурс може бути заблокований без рішення суду, наприклад, за заклики брати участь у мітингах".

Скрін-шот сторінки  ВКонтакте
Скрін-шот сторінки "ВКонтакте"

Як відомо, 1 лютого в Росії набрав чинності закон, згідно з яким Роскомнадзор за запитом генпрокурора або його заступників без суду може блокувати інтернет-ресурси із закликами до екстремізму і масових заворушень.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News