Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Захарченка підозрюють, що Булатов затягує справу про своє викрадення

Неділя, 2 лютого 2014, 12:20

Слідчі у справі про викрадення активіста Автомайдану Дмитра Булатова "позбавленні можливості отримання свідчень та доказів", що може свідчити "про бажання затягнути розслідування або незацікавленість у встановлені істини"

Про це заявив начальник Головного слідчого управління МВС Микола Чинчин, повідомляє прес-служба МВС.

"Для  розслідування кримінального провадження щодо незаконного позбавлення волі Булатова створено слідчо-оперативну групу, до якої увійшло 20 працівників міліції. Проте вони фактично позбавленні можливості швидкого отримання свідчень та доказів, які б допомогли швидко розкрити цей резонансний злочин", - заявив Чинчин.

За його словами, "фактично такі дії можуть свідчити про бажання затягнути розслідування або незацікавленість у встановлені істини".

Чинчин зазначив, що провести слідчі дії з потерпілим досі не вдалося, а у слідчих "немає його свідчень, прикмет його викрадачів, обставин скоєння злочину".

"За попередньої інформацією, після надання Булатову первинної медичної допомоги його життю загрози немає, а його стан дозволяє надати свідчення  працівникам міліції, - заявив Чинчин. 

Як відомо, Дмитро Булатов, який зник 23 січня, знайшовся 30 січня у селі Вишеньки Бориспільського району. Як розповів сам активіст, невідомі били його, катували, порізали йому вухо та навіть розпинали - він має проколи на руках.

У свою чергу в МВС висловили обурення з приводу того, що Булатов після свого звільнення зателефонував спершу своїм друзям, а не силовикам.

За фактом зникнення Булатова відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 146 Кримінального кодексу України "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини". Створено слідчо-оперативну групу. Розслідування перебуває на контролі Міністерства внутрішніх справ України.

Окрім того Булатов оголошений у розшук та фігурує у кримінальному провадженні  за фактом масових заворушень (ст. 294 КК) як підозрюваний.  Суд виніс рішення про його затримання та доставлення до суду для обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також в МВС заявили, що слідчий, "враховуючи стан здоров’я Бeлатова, звернувся до суду із клопотанням про пом’якшення запобіжного заходу: із тримання під вартою на домашній арешт".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...