Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали і КПУ думають, що відставка Рибака – це блеф опозиції

Понеділок, 3 лютого 2014, 09:58

Депутати Партії регіонів і КПУ вважають, що розмови про відставку керівництва парламенту - це блеф опозиції, самі опозиціонери в коментарях поводяться обережно.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Заступник голови фракції "Батьківщина" Арсен Аваков заявив, що не слід форсувати події.

"З точки зору порядку денного заява Юрія Луценка (про зміну керівництва Ради - ред.) абсолютно правильна, але з точки зору підрахунку голосів я б не став форсувати ситуацію", - сказав він.

Депутат з "УДАРу" Павло Розенко додав, що мова йде про формування нової парламентської більшості на базі опозиційних фракцій, позафракційних депутатів і деяких представників Партії регіонів.

"Те, про що сказав Юрій Луценко - це ідеальний варіант і одна з передумов виходу з кризи, однак у цьому питанні я менш оптимістичний - наявність будь-яких підписів не означає, що відставка Володимира Рибака відбудеться", - пояснив він.

Водночас, він нагадав, що в Раді зареєстровано проект постанови про звільнення першого віце-спікера Ігоря Калетника за перевищення повноважень при прийнятті законів 16 січня.

"Ми доведемо цю справу до кінця", - пообіцяв Розенко.

У КПУ запевнили, що підстав для відставки керівництва Ради немає.

"Це блеф для тиску на Партію регіонів! Мова не тільки про збір підписів. Для відставки керівництва ВР потрібні підстави і голоси в залі, а таких голосів немає", - вважає комуніст Олександр Голуб.

Заступник глави фракції ПР Михайло Чечетов заявив, що зараз парламентська більшість "єдине як ніколи".

Як відомо, на позачерговій сесії Ради 29 січня президент Янукович змушений був особисто приїхати до парламенту, щоб змусити свою фракцію проголосувати за його варіант законопроекту про амністію.

Тоді, за неофіційними джерелами, близько 50 регіоналів були готові голосувати за законопроект опозиції.

1 лютого Юрій Луценко заявив, що в опозиції є 230 голосів за переформатування Ради і зміни її керівництва.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування